NInnis carpe diem

NInnis carpe diem
Ninnis Carpe Diem

måndag 21 mars 2011

Trio i rosa !

Vackraste skiraste nävan i den klaraste ceris-rosa som finns. Denna "silkesnäva" har funnits hos mig under flera år och förgyller oss med blommning hela sommaren.

Lupiner....man bara måste älska dom som ståtligt ger oss fägring i rabatterna. Här uppe hos oss i Piteå är det en rabattväxt men jag vet att i andra delar av sverige växer den vilt och anses väl inte riktigt vara rumsren,men i mina bänkar och i mitt hjärta har den en given plats.


Axveronican är också en blomma som passar ypperligt i en perenna bänk där den gifter sig alldeles formidabelt med andra växter. Här syns den med brun-nävans vackra blad. För mig är det viktigt med blomningen men bladverket är även lika viktig för att få en balans och en helhet i min plantering. Med vackra blad så händer det ju alltid någonting spännande i bänken.

/Ninni

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilka härliga sommarbilder - nu längtar man ännu mer:)
  Ha det gott
  Stor Kram Annelie ♥

  SvaraRadera
 2. Visst kliar det i dom "gröna" fingrarna...=)

  SvaraRadera
 3. Tack för besöket hos mig:)
  Speciellt nävor gillar jag... trofasta vänner som aldrig sviker. Lupiner har jag inga men de finns runt om oss överallt i diken och på fält.
  Läste att du har 21 olika Hostor! Wow, jag har ingen!
  Här har det äntligen varit plusgrader några nätter och det tar på snön. Men fortfarande är det för mycket... pulsade ut till ett alsnår för att ta in lite ris och sjönk ner till låren.
  Ishotellet ligger också på min önskelista men eftersom jag inte kommit högre upp än till Sundsvall på 64 år så kommer nog den drömmen inte slå in.

  Kram och ha det bra där uppe i norr.
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Tack för dina fina kommentarer. Ge inte upp ishotellet...det är klart värt ett besök, för att inte tala om Piteå "nordens riviera".

  Kram Ninni

  SvaraRadera